Så når du ut med dina smycken online! Vill du veta hur?

egengjorda smycken online

Jag säljer egentillverkade smycken online, främst pärlörhängen och pärlhalsband. Detta startade som en liten hobby för mig för ett par år sedan. Efter ett tag märker jag att det blev en rätt ansenlig skara smycken och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem.

Sälj dem! Sa mina vänner – De är skitsnygga! – Det är ju bara att lägga ut det på nätet online! – Hur lätt som helst sa de…

Och i början var det relativ lätt, för då var det många vänner och vänners vänner som köpte. Men efter tag började det avta och gick lite trögt under en tid.

Och eftersom jag fortfarande var och är väldigt kreativ och pysslig började det ganska snart att samla på sig i smyckeshögarna igen. Så hur gjorde jag för att få skjuts på försäljningen – Jo, svaret är SEO

Har ni hört talas om sökmotoroptimering – SEO i sin förkortning

SEO - Sökmotoroptimering på en skärm

Jag satte som vanligt på musik i bakgrunden (jag gör alltid det) på min “smarta högtalare” som jag fyndade förra året på Sonos Black Friday och började läsa på om hur man som litet företag kunde försöka marknadsföra sig lite mer digitalt och därmed öka sin synlighet för kunderna. Jag ville ju även försöka utöka min verksamhet lite…

Det jag kom fram till och fastnade för, var väldigt intressant läsning om SEO – sökmotoroptimering. Och hur jag med hjälp av det skulle kunna öka min närvaro, synlighet och försäljning på Google ganska rejält.

Man kan göra SEO hur mycket och hur stort som helst

Men om du liksom jag har ett litet företag och bara vill ha en snabb och överskådlig information om hur också du kan ta positioner för att synas bättre på Google, så häng med här! 🙂

Hur är det? – Syns du ens på Google idag?

Idag är det uppenbart att många fler företag börjar sälja sina produkter och tjänster, men de saknar digital närvaro. Hur ska du då kunna hitta dem? Kommer du att använda din smartphone eller skriva på Google?

Målet med SEO?

Målet med SEO är att placera din webbplats på de första platserna när någon söker efter ett visst nyckelord. Med andra ord, om du säljer produkter med en viss typ av material och vill att din sida ska synas högt upp i Google när någon skriver “pärlhalsband”. Då arbetar man med SEO

Så om du äger ett litet företag och vill sälja dina produkter eller tjänster på nätet måste du börja arbeta med SEO. Det är det enklaste och billigaste sättet för företag.

Sökmotoroptimering kan hjälpa dig att få fler kunder

Men bara om du är villig att investera tid i det. Du måste investera tid och kraft i att skapa kvalitetsinnehåll som får människor att vilja klicka på din webbplats istället för någon annans.

Det är här som sökmotoroptimering blir till stor hjälp eftersom det är ditt “multi-verktyg” i hur du ska göra och som hjälper dig att få fler kunder. Utan att spendera massor av pengar på annonser.

Om det görs på ett bra sätt kan du ganska snart se en ökning av försäljningen. Eftersom fler kunder uppmärksammar din webbplats är det även sannolikt att fler kommer att göra ett köp.

Sökmotoroptimering (SEO) är själva processen

SEO är processen för att förbättra din webbplats placering i sökmotorerna genom att du optimerar dess innehåll på ett SEO-vänligt vis. På så sätt kan man när folk skriver in nyckelord tex. “pärlhalsband” som är relaterade till ditt företag eller dina produkter, vara ett av de första resultaten som de ser på första sidan i “Googlesök”

Det är ett effektivt och ändamålsenligt sätt för småföretag att öka sin digitala närvaro och nå ut till potentiella kunder. Det finns många företag som inte vet hur de ska öka sin digitala närvaro eller som inte har tillräckligt med pengar för att investera i det. Genom att använda SEO-tekniker kan du placera din webbplats högst upp i sökmotorresultaten och bli synlig för din målgrupp helt gratis. (Förutom tiden du själv lägger ned)

Att arbeta med SEO hjälper dig dessutom att bygga upp ett starkare företag eftersom du nu kan kommunicera med potentiella kunder och öka din användarbas. Men börja inte med denna aspekt av ditt företag innan du har kontrollerat hur mycket arbete det kommer att krävas för att uppnå de resultat du vill ha.

Spåra och mät din SEO

En annan fördel är att du kan spåra och mäta dina resultat. Naturligtvis sker de inte över en natt och varje företag behöver ett annat tillvägagångssätt för att uppnå vad det söker. Men du kan använda analyser för att se hur många som besöker din webbplats, vad de klickar på och vart de tar vägen.

På så sätt vet du om tiden/pengarna du lägger på SEO är värda det eller inte, så att du kan planera dina nästa steg därefter.

Behöver du veta mer om ekonomi och hur du kan spara pengar så läs mer på: https://everyplace.se/

Om det görs på rätt sätt kan sökmotoroptimering leda till många positiva resultat för ditt företag. Det hjälper dig att nå ut till fler människor, ger dig en stark närvaro på nätet och gör det möjligt för dig att kommunicera med potentiella kunder. Allt detta kan du göra utan att spendera massvis med pengar eftersom sökmotoroptimering är gratis marknadsföring för ditt företag.

Behöver man eget intresse av SEO – Hemsidan

Ja, det underlättar ju såklart om du har lite eget intresse kring att utveckla din hemsida. Eftersom jag redan hade fått lite hjälp att “komma igång” med min, blev det för mig lite enklare att fortsätta med uppdateringar av produkter och textinnehåll.

Men själva SEO-arbetet har jag lärt mig grunderna till själv. Det som är spännande med det är att jag nu själv kan mäta och se resultat då jag har börja arbeta mer strategiskt med speciella “sökord” som jag själv analyserat fram. Varpå jag numer också väljer mina ord och rubriker med mer omsorg när jag lägger ut nya produkter eller blogg-poster. publicerar.

Har man för mycket att göra – Hyr in din SEO!

Jag skulle ljuga om jag sa att detta inte tar tid. Så självklart ska man ta hjälp om tid och intresse inte finns kring SEO. Ett företag med bra content om vad SEO är och gör, som jag tagit del av när jag sökt på nätet är: https://webstr.se/ som också är en SEO-Byrå som erbjuder jättefin och kunnig hjälp i detta område!

Här kan du läsa en beskrivning om SEO i lite enklare drag.

Stort lycka till nu!

Ps. jag kanske borde ha en liten tråd med tips och fortsättning kring SEO här på min blogg! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *