Skönhetsboost med Botox

botox-2021

Testa på en behandling med Botox

Det finns många olika sorters behandlingar inom skönhet och glamour och en av våra favoriter är klassikern Botox. Botox är till för att mjuka upp din spända muskulatur och för att ge volym och ge ett lyft till förslappad hud. Det används främst till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna vi har där, men kan anpassas för behandling av exempelvis svettkörtlar på olika områden av kroppen.

Dina muskler i ansiktet hör ihop med varandra och när du använder en del av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det kan vara när du exempelvis spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som du får linjer i pannan eller rynkig panna. Med behandlingen kan du motverka hängiga ögonlock, överbett och du kan bli smalare i ansiktet för att nämna några olika områden.

Botulinum toxin är inte endast för skönhet, det är även en behandling som är bra för hälsan och problemlösande för kroppen. Det är hjälpande mot migrän och för att lugna överspända muskler. När du behandlar med botox i pannan lugnar du musklerna i pannan, du slappnar av mer och du spänner inte pannan lika mycket, vilket kan bilda migrän.

botox-2021

Vad kostar det att göra en behandling?

Beroende på vad det är som du vill behandla och vilken typ av behandling som du önskar med botox skiljer sig priserna åt. Du kan exempelvis göra behandling för kråksparkar, ögon eller käkmuskler för att nämna förslag på olika områdena som går att behandla.

En detaljerad offert ges när du har din konsultation med din behandlare som du träffar innan ditt ingrepp. Tillsammans kommer ni fram till vilket område du vill ha botox injicering, om du gjort botox förut eller om det är första gången för dig som du gör botox. Det är under den här konsultationen som legitimerade behandlare ger sin perspektiv angående vilken botox behandling som ger dig ett slutresultat som passar dig och som du är nöjd med.

botox-2021

Injektionen ska göras av legitimerade behandlare

På plats hos kliniken, så är hälsodeklaration det första som du fyller i innan din injicering. Sedan har du en kort konsultation tillsammans med en eller flera av våra behandlare för att gå igenom behandlingen, pris och för att besvara om du har några frågor.

Även om det är din första botoxbehandling eller om du har gjort botox förut, så ska du känna dig trygg med oss som behandlare och ett av de stora skälen till konsultationen är för att våra behandlare ska ge dig all information om din behandling.

Behandlaren kommer rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Det är med en tunn nål som vi injicerar små mängder botox där det markerats med pennan tidigare. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på vilken del av ansiktet som ska behandlas är proceduren över inom ett par minuter. Vissa områden är mer känsliga, men en botox injicering är vanligtvis relativt smärtfri.

Märker jag av några biverkningar efter injektion?

Slutresultat och själva effekten är från person till person beroende på samarbetet är mellan din kropp och injiceringen. För att se full effekt av din botox, så kan det ta från ett par dagar till veckor innan du ser slutresultatet. Botoxbehandlingen varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och blir mer stärkt mer för varje behandling som du gör.

Desto mer frekvent som du gör en behandling, desto mer stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en enda injektion skulle göra.

Vill du läsa mer här hos oss, rekommenderar vi vårt senaste inlägg här.