Årets julklapp 2020

arets-julklapp-2020

Vad är årets julklapp?

HUI Research presenterade under november månad att inget mindre än stormkök blev årets julklapp 2020. Det är trettiofjärde året i rad som årets julklapp presenteras, en presentation som brukar vara startskottet för den riktiga starten för julhandeln i Sverige. Då det är allmänt känt att många tycker det är svårt att hitta rätt julklappar, så kan årets julklapp vara en slags vägvisare.

Ibland är det väldigt svårt att hitta julklappar till kompisar eller kollegor. För den som vill hänga med i det senaste och som vill ge en julklapp som är trendig, så är det en rekommendation att köpa en julklapp som är valt som årets julklapp. Men det kanske är så att du skulle vilja ge någonting annat än det som har utsetts till julklappen för året, så är det ett tips att välja något som har varit väldigt aktuellt under året eller som kommer att vara väldigt aktuellt under kommande år.

Är du intresserad av teknik och vill veta mer om de senaste nyheterna? Läs mer på jeapie.com.

arets-julklapp-2020

Vad finns det för kriterier för att bli årets julklapp 2020?

Om en produkt ska kunna bli vald till det här av HUI, så ska ett eller flera av följande kriterier först vara uppfyllda: Produkten ska ha varit en nyhet eller ha fått stark kännedom för det 2020. Försäljningsvärdet ska vara märkbart för kandidaten eller ha blivit såld i stora volymer. Produkten ska vara en modern representation av vår tid.

Visst var det så att flera som gissade att den smarta högtalaren skulle väljas ut som årets julklapp. Argumenten är för att det är en väldigt aktuell produkt där utvecklingen går framåt och det har blivit en allt mer generell produkt både i hemmet och andra platser. Stormköket som utsågs till julklapp 2020 är den exakta motsatsen till vad en smart högtalare är och det är därför som det är ett hett tips att fundera på om det inte ska bli ett köp av en smart högtalare som alternativ för årets julklapp.

Årets julklapp stormköket passar perfekt när det är dags att ge sig ut i naturen. Frågan är vilken som kommer att brukas och uppskattas mest av en smart högtalare eller ett stormkök. När det är dags för att gå ut i skogen, så är det självklart att stormköket är mer passande, men med en smart högtalare har du användning av dagligen i hemmet eller på kontoret som du befinner dig till vardags och helg.

arets-julklapp-2020

Är smarta högtalare årets julklapp?

Vi har på känn att den smarta högtalaren snart kommer att väljas ut som årets julklapp. Eftersom Google Home precis översatts på svenska och att vi i Sverige är snabblärda vad gäller ny teknik, så vet vi också att smarta högtalaren sålde i stora mängder under Black Friday 2020 och kommer förmodligen att bli en het produkt under julhandeln 2021. Intresset för speciellt Google Home har vuxit storartat i Sverige under hösten. Mycket av detta har att göra med att den nu finns på svenska.

Julklappar genom åren

Julklapparna som har blivit utvalda till Årets julklapp kan ge lite inspiration: Årets julklapp 2020 – Stormkök, Årets julklapp 2018 – Det återvunna plagget, Årets julklapp 2014 – Aktivitetsarmbandet.

Hur använder jag en smart högtalare?

Nu finns det sätt att kunna styra ditt hem trådlöst. Den populära smarta högtalaren är en liten enhet som du ansluter via Wi-Fi. Du använder din röst som fjärrkontroll. När du använder din smarta högtalare, så laddas det automatiskt ner innehåll från källor som är justerade för högtalaren, som skickas direkt till enheten och som kommer att sköta kalibrering och databank på enheten som den används på. Smarta högtalare fungerar helt enkelt som en vanlig kontroll.

Den styr inte sig själv och har ingen direkt möjlighet att exempelvis skicka meddelanden och liknande. Du styr din smarta högtalare utefter vad som ska spelas upp i bostaden och väljer vilken enhet som du vill streama från. Den smarta högtalaren ansluter till Internet via Wi-Fi, vilket måste vara befintligt för att förbindelsen skall fungera ordentligt.

Är du intresserad av att läsa mer om julklappen 2020, rekommenderar vi att du läser mer här Årets julklapp.

Läs mer om våra inlägg här.