Vi älskar långa bilresor! – Hur reser ni?

Långa bilresor

Vi är ofta ute och kör bil och tar gärna långa bilresor hellre än flyg. Man får se så mycket mer av resan då, resonerar vi. För många är målet själva slutdestinationen, men för oss är själva resan målet. Det handlar om att uppleva naturen och omgivningen. Man ser så många vackra platser från vägen att man börjar njuta av allting mycket mer.

Olika resmål som bara blivit…

När vi var yngre körde vi till Tyskland i en vecka varje sommar för att besöka våra morföräldrar. På senare år bestämde vi oss för att den här traditionen skulle fortsätta, men att den också skulle vara öppen för andra resmål, så vi tog bilen i stället för tåget.

Vi kollade vad som var möjligt med vår bil och planerade en resa mot Italien. Vi åkte klockan fyra på morgonen, det var fortfarande mörkt ute, men det fanns inga problem under dagen med att hitta boende eller matställen. Det är väldigt enkelt, det är bara att följa sin näsa och njuta av landskapet. Det är synd att vi inte gjorde detta mycket tidigare!

En annan resa som vi uppskattade var till Danmark. Vi ville se varifrån H.C. Andersen kom, och möjligheterna till en resa var begränsade på grund av våra arbetsscheman. Men vilken fantastisk upplevelse det var! Vi såg så många underbara sevärdheter att det återigen kändes mer som ett äventyr än bara en semesterresa.

Naturligtvis finns det också de obligatoriska besöken i fascinerande städer som du måste se minst en gång i ditt liv, men det är mycket roligare om du kan utforska de omgivande områdena också i stället för att bara följa det som rekommenderas av otaliga turistguider.

Idylliska Eguisheim i Alsace

Man får verkligen uppleva så mycket mer när du reser med bil. Du behöver inte vara styrd av klockan och din semester blir mer av en resa än bara den ena destinationen efter den andra.

Vi rekommenderar varmt att du börjar planera sin nästa bilsemester. Det är billigare och du får se och uppleva så mycket mer! Däremot börjar vi fundera på en lite mer miljövänlig bil, dessutom är de så tysta och fina och stör minimalt när man kör in i lite mindre pittoreska städer.

Här kan du läsa mer om elbilar – Hybridbil – För- och Nackdelar (abbilverkstan.se)

Säkerhet viktigt vid långa bilkörningar!

Det är också viktigt med säkerheten såklart när man ska ut och köra långt. Man måste se till att vila med några timmars mellanrum, eller turas om med sinareskamrater. Men även att bilen är bra utrustad för var du ska köra någonstans.

Vi införskaffade oss tex. en sådan här ljusramp med ledbelysning som underlättade oerhört då vi i vanlig ordning bilade ned till alperna i april. Det har ofta hunnit bli rätt så mörkt när vi kommit ner i Europa och ganska ensam på de ensliga vägarna uppför bergen märkte vi en enorm skillnad av att införskaffat oss denna ledrampbelysning.

upplyst väg av ledramp - för långa bilresor

Är ni fler som brukar köra mycket i mörker vill jag stark rekommendera att montera till detta. Här kan du läsa mer om led ramp

Det kändes verkligen tydligt att säkerheten ökade genom att vi fick bättre belysning både på bilen och vägen. Sedan såg du så mycket mer av omgivningen när du körde med så bra belysning på kvällen och natten.

Då brukar jag vanligtvis läsa en bok, för jag ser ju ändå inte så mycket än precis framför oss på vägen. Men nu det var som om en helt ny värld öppnat upp sig. Man kunde se vackra sluttningar med gamla vinodlingar som gått i vinter-ide och de små tillhörande slotten som dö upp på sina ställen uppe på höjderna. Verkligen en ny upplevelse att njuta av vackra vyer även nattetid

Bra tips – Planera din bilresa

  • Även om man vill vara spontan på sin resa är det värt att sätta ut en ungefärlig rutt. Då vet du att du inte missar små pittoreska ställen samt att du även får lite koll på bensin, sov och rastplatser
  • Planera även dina kör-pauser helst enligt tids-schema, så du inte sitter och blir för trött och ouppmärksam.
  • Det kan också vara bra att ha koll på sin försäkring eller om man tecknat avtal med något assistansbolag om haveri med bilen skulle inträffa

Ha nu en riktigt trevlig långresa med din bil! 🙂

Vill du läsa mer om fordon och lite annat smått & gott finns det här!

Läs gärna fler tips och idéer på min blogg om livsstil hälsa och skönhet här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *