Bokföring

bokforing-2020

Vad är bokföring?

Bokföring är en skyldighet att upprätta för alla som bedriver näringsverksamhet i någon form. Det är ett krav oberoende av vilken omfattning verksamheten har eller vilken typ av företag som verksamheten är. Det är till för att du som ägare och för övriga intressenter att kunna se över ekonomisk information och för att kunna få grepp om företaget.

Det här är ett detaljerat system som är till för att organisera, registrera och behandla allt ekonomiskt som blir i verksamheten. Generella händelser i den ekonomiska historiken innehåller exempelvis lön, import, export för att nämna ett par av de områden som registreras.

Det är en typ av reklampelare för ert företag då det visar hur er ekonomi är och som är viktigt för intressenter av ert företag att få information om. Fler kunder ger oftast större ekonomi och er bokföring är ett stort skäl till att exempelvis investera i ert företag eller på annat vis intressera i er verksamhet.

När det kommer till att bokföra, så är det en av de viktigaste delarna av ert företag och som är en av grundpelarna för att verksamheten skall kunna tas framåt och skötas enligt verksamhetens skyldigheter.

För dig som är intresserad av hushåll och hushållsnära tjänster klicka här.

bokforing-2020

Hur används bokföring?

När det kommer till bokföring, så är det en viktig faktor i att utveckla verksamheter och för att kunna se helheten av den aktuella lägesrapporten som företaget befinner sig i. Tack vare ert bokföringsprogram kan ni se information och resultat månad för månad. Informationen från ert bokföringsprogram ger god insikt i hur verksamheten har varit historiskt sett och hur ert företag kommer att utvecklas på längre sikt.

Det har varit och är av stor vikt för om en verksamhet ska fortskrida. För att utveckla sin verksamhet krävs insikter om det finansiella och enklast att få fram det är genom informationen från sin bokföring.

Med informationen får ni de viktigaste insikterna vare sig det gäller för enskild firma, ekonomisk rådgivning eller vad det än gäller. Ett av de vanligaste användningsområdena gällande att bokföra och bokföringsprogram är att bokföra lön. När det kommer till program och för att bokföringen skall vara giltig är det ett krav att bokföra i ett licensierat bokföringsprogram.

Normalt sett tillkommer en kostnad för ett sådant program och det är i princip omöjligt att hitta ett bokföringsprogram gratis. Det är till och med mot lagen att använda varianter av gratisprogram som exempelvis kalkyleringsprogram likt Microsoft Excel.

Läs mer om olika tjänster här.

bokforing-2020

Bokföringsbyrå

När du har ett företag, så är du skyldig att bedriva bokföring, men du är också ansvarig över att det du bokfört är korrekt enligt bokföringslagen. Det är svårt att sätta sig in i och att exempelvis starta företag kan ta upp mycket av ens övriga tid. En tyngd släpps från ens axlar genom att få hjälp med att bokföra och att slippa ta hand om program och allt som hör därtill.

I Göteborg som är en av Sveriges största städer är det vanligt att skaffa en bokföringsbyrå när det är dags för att bokföra. En rekommendation är att om du exempelvis söker efter den bästa redovisningsbyrå Göteborg har att erbjuda i sitt område är det väsentligt att du anlitar en byrå som du har förtroende för och som du får bra rekommendationer av.

Men en tillökning av en redovisningsbyrå kommer ert företag att få hjälp och ni kan fokusera på det som sker runtomkring er istället. Det är en befrielse att kunna fördela ekonomin med en byrå och effektivisera tiden från att ta hand om fakturor och finans. Det är väldigt tidskrävande att ta hand om sin ekonomi inom verksamheten och speciellt om man inte tillhandagår kompetenserna kan det ta mycket tid som gör att företaget blir lidande.

Behöver du få hjälp av en redovisningbyrå, bör du kontakta 8511 Redovisning AB.

Läs mer fler artiklar om redovisning här.